Procella_P5_P12_luidspreker_home_cinema

Procella P5-P12

De langverwachte nieuwe Procella P5-P12 luidsprekers zijn hier! De P5 is een compacte high-output luidspreker met Procella prestaties op een nieuw prijsniveau in een compacte fraaie behuizing. De luidspreker is voorzien van een pro audio 5.25 inch woofer en uniek voor deze prijsklasse: een one-inch hoge frequentie pro audio compressie driver. Samen heeft dit als resultaat dat er hoge uitgangsniveaus met een sonische nauwkeurigheid kunnen worden weergegeven dit creëert een “live gevoel waar je kippenvel van krijgt“. De P12 is een high-performance 12 inch high-output subwoofer in een ondiepe kast, met een ingebouwde 350 watt versterker. Beide producten maken deel uit van Procella’s 3D Audio luidsprekers range.

Het succes van Procella’s high performance luidsprekers line-up heeft er wereldwijd toe geleid dat klanten luidsprekers met vergelijkbare prestaties zochten voor kleinere kamers of de woonkamer en met een meer bescheiden budget te leveren aan te vragen. De Procella P5-P12 werden ontworpen om deze vraag aan te pakken. Ondanks hun lagere kosten zijn de Procella P5-P12 zo ontworpen om aan dezelfde veeleisende audio normen van Procella te voldoen net zoals bij alle andere modellen. De Procella pro audio componenten zorgen voor een groot dynamisch bereik en kunnen geluid reproduceren op een hoog niveau in vergelijking met conventionele luidsprekers met dome tweeters.

We zijn erg blij met de prestaties van onze nieuwe Procella P5-P12 luidsprekers, “verklaarde Procella regisseur Anders Uggelberg. ‘Het was een uitdaging om prestaties op Procella standaarden te krijgen tijdens het werken met kleinere luidspreker afmetingen. De P5 zet een nieuwe standaard voor het dynamisch bereik en ongecomprimeerde hoge frequentie reproductie van een compacte luidspreker, en de P12 is zeer gunstig ten opzichte van onze P10 subwoofer. In een nog kleinere behuizing en tegen een lagere prijs. Deze producten stellen home cinema en audio liefhebbers in staat om multichannel systemen met Procella prestaties samen te stellen in een prijsklasse waar dit nooit eerder mogelijk was. Dit samen maakt de Procella P5-P12 een perfect match.

Procella P5-P12 technische achtergrond informatie:

Procella_P5Met een Procella Identical Voice ™ crossover die vlakke fase respons heeft maakt de P5 gebruik van een high-performance professionele audio compressie driver gemonteerd op een nieuw ontworpen Procella golfgeleider om hoge frequenties te produceren. Deze nieuwe constante gerichtheid golfgeleider produceert een cirkelvormig stralingspatroon van 80 graden boven 2.2KHz waarmee gebruikers uitstekende prestaties met de luidspreker gemonteerd in ofwel een verticale of horizontale positie kunnen toepassen. Dit zorgt voor een hoog prestatie niveau maar ook als de hight luidspreker toegepast in een Atmos, DTS-x en/of Auro 3D-audiosysteem. De high-output 5,25 inch woofer driver heeft een 25mm spreekspoel en is in staat zeer hoge output niveau te bereiken. Het identical voice concept zorgt voor een perfecte timbre match voor naadloze 360 graden beeldvorming. Bij gebruik van de P5 als een surround luidspreker met een van de grotere Procella luidsprekers: P8, P610, P815 en P860 als hoofd luidsprekers komt deze timbre match optimaal tot zijn recht. Met slechts 19cm breed en 30cm hoog en 17cm diep is de P5 ideaal om op onopvallende op een wand of plank te worden geplaatst. Aanbevolen versterkervermogen is 100 tot 250 Watt. Samengevat: om een Procella home cinema ervaring te creëren kan een goede home cinema receiver volstaan. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden of meer informatie.

Procella_P12Zoals Procella meest compacte actieve subwoofer, is de P12 gebouwd rond een 12 inch long-throw professionele audio subwoofer driver met een 65mm spreekspoel. De geïntegreerde klasse-D versterker levert een totaal van 350 Watt  vermogen om zo in staat te zijn om 116 dB te reproduceren op 50 Hz en het bereik loopt door tot ruim onder 25 Hz met een extreme snelle respons.

Single gebalanceerde XLR en ongebalanceerde RCA-ingangen zijn aanwezig. De ongebalanceerde RCA-connector uitgang kan ook gebruikt worden voor het koppelen van meerdere subwoofers. Schakelbare kamer instellingen voor het optimaliseren van de subwoofer om te voldoen aan de kamer randvoorwaarden. Keuze posities zijn voor plaatsing tegen een muur of voor hoek plaatsing. Een polariteitschakelaar optimaliseert de integratie van de subwoofer met de kamer en de belangrijkste luidspsprekers. Een geavanceerde Procella ontworpen auto power modus kalibreert het systeem voorversterker of processor, zodat de activering vanuit de slaapstand, zonder afkappen van het oorspronkelijke signaal.

Net als andere subwoofers Procella’s, de P12 kast zeer ondiepe diepte voor eenvoudige installatie geplaatst tegen een muur of ingebouwd in een wand of muur of bafflewall. De kast is 58cm breed, 44cm hoog, en slechts 21cm diep (zonder grille). Alle regelaars en aansluitingen zijn beschikbaar op een verzonken achterpaneel dat plaatsing van de subwoofer direct tegen de muur mogelijk maakt.

Beide Procella Audio luidsprekers (Procella P5-P12) zijn verkrijgbaar in een zwarte of witte afwerkingen.

Tags: , , ,