Procella Audio Home Cinema luidsprekers

De eerste versie van de sprekers die later de Procella Audio Home Cinema luidsprekers worden, zijn ontworpen in 2005 door Anders Uggelberg voor het DTS theater in het DTS Europe hoofdkantoor in Twyford, ongeveer 20 mijl ten westen van Londen. Anders Uggelberg was toen de directeur van Cinema technologie voor DTS Europa.

Procella Audio Home Cinema luidsprekers geschikt voor DTS-X
Procella Audio Home Cinema luidsprekers geschikt voor DTS-X

De uitbreiding van het DTS kantoor bracht de mogelijkheid om een ​​state-of-the-art cinema voorvertoning bouwen, werd Anders gevraagd om deze faciliteit te ontwerpen. Anders is een THX opgeleide en gecertificeerde bioscoop ontwerper met een lange staat van dienst als zowel een bioscoop ontwerper en als spreker. Met meer dan 300 bioscopen en professionele studio’s achter zijn naam. Het eerste luidspreker design dateert zover terug als 1978, deze “in house” opdracht voor DTS Europa was een droombaan voor Anders.

De specifieke eisen voor dit DTS theater vroeg om een ​​middelgrote ruimte met ongeveer 30 zitplaatsen, superieure audio en video mogelijkheden voor zowel bioscoop als home entertainment bronnen zoals 35mm film, e-bioscoop, films en muziek vanaf DVD, in elke bestaande DTS surround sound-indeling. En als overtreffende trap moest de kamer in staat zijn om nieuwe technologieën af te spelen in de toekomst als ze uit zouden komen zoals de verwachte Digital Cinema (DCI) standaard en nieuwe optische disc-formaten zoals HD DVD en Blu-ray Disc.

Het eerste compromis was het type luidsprekers en de lay-out van het luidsprekersysteem. Met de verschillende eisen van de bioscoop en de home entertainment kant van het bedrijf. Aangezien dergelijke luidsprekersysteem niet konden worden gevonden in de markt besloot Anders en zijn collega Gerben Van Duyl de luidsprekers zelf te ontwerpen gebaseerd op de hoge eisen van de DTS Theater. Het beste nemen van beide cinema luidspreker ontwerpen en een HiFi luidspreker design, Anders verbeterd zowel door een zorgvuldig akoestisch ontwerp, een selectie van de beste driver componenten, geavanceerde wiskundige modellering en tenslotte performance testen en optimaliseren. Dit ontwerp is afgerond en gebouwd door een luidspreker specialist fabriek in Zweden en in de DTS theater geïnstalleerd in de zomer van 2005.

Procella Audio Home Cinema luidsprekers model P610
Procella Audio Home Cinema luidsprekers model P610

Het systeem is gebaseerd op een paar belangrijke uitgangspunten: Procella P610 luidsprekers het gebruik van identieke luidsprekers voor de scherm kanalen (LCR)
voor de surround kanalen verstrekken ‘identieke stemmen’ in de kamer rond
het gebruik van een gesloten luidsprekerkast zorgt voor een superieure respons en groepvertragingkarakteristieken vergeleken met bass reflex luidsprekerkasten zorgvuldig op elkaar afgestemd crossovers een drieweg systeem met ideale componenten voor bas, midden en hoog gebruik maken van professionele kwaliteit, high-efficiency drive units staat superieur dynamisch bereik en uiteindelijk SPL (indien gewenst) het gebruik van professionele audio-controllers of Digital Signal Processors (DSP), die alle van de audio in de kamer te controleren en laat zeer gedetailleerde fine-tuning van het akoestische resultaat.

Toen het DTS Theater was gebouwd en de luidsprekers waren geïnstalleerd besloot Anders weer te gaan werken als zelfstandig ontwerper. Het eerste project dat Anders ontworpen heeft was voor de BAFTA in Londen in 2006, waar DTS geholpen heeft met implementeren van een 7.1-systeem. Het bracht Anders en Gerben weer bij elkaar als een projectteam met Gerben als de projectleider voor deze installatie. Na de succesvolle implementatie van het luidspreker ontwerp bij DTS en BAFTA werd Gerben gevraagd te gaan nadenken over een commercieel verkrijgbaar luidsprekersysteem op basis van het originele ontwerp. Een paar telefoontjes later en het uitgebreide re-design van de Procella audio luidsprekersysteem was begonnen.

Procella_P6_detailProcella Audio Ltd levert per 2007/2008 hoge kwaliteit luidsprekers systemen voor professionals en consumenten over de gehele wereld die ofwel een kleine bioscoop kamer, preview theater, opnamestudio en/of thuisbioscoop willen met dezelfde hoge geluidskwaliteit als een DTS theater. In veel opzichten zijn de Procella Audio luidsprekers gelijk aan de luidsprekers die gemaakt zijn voor het DTS-Theater. Ze zijn echter verschillend en beter. De Procella Audio luidsprekers zijn een compleet re-design, wat resulteert in een beter ontworpen kast en een betere vormgeving; betere mid-range woofers voor de kritische mid-range frequenties en veel akoestische verbeteringen. Dit alles resulteert in nog betere geluidskwaliteit.

In Zweden is Procella Audio Svenska AB in 2009 opgericht en een nieuwe fabriek wordt geopend in het midden van de Zweedse bossen, waar alle Procella Audio loudspeakes worden vervaardigd en kritische onderdelen zoals cross-overs worden met de hand gemaakt.

Procella Audio USA is gevormd in 2010 om Procella luidsprekers beschikbaar in de VS te maken daarna introduceert Procella de nieuwe P860 in 2012 en de eerste Procella eindversterker, de DA-2800.

Procella Audio Home Cinema luidsprekers model P5
Procella Audio Home Cinema luidsprekers model P5

In 2014 introduceert Procella Audio de P5 luidspreker en P12 subwoofer, de eerste compacte home cinema luidspreker oplossing die ook zeer geschikt is voor de woonkamer en als surround.

2016 Procella breidt zijn P5 line-up uit met:

  • P5V, een slanke en daarom langere versie van de P5 met de identieke klank en kast inhoud en een VESA 100×100 montage voorziening. Leverbaar in het zwart en wit.
  • P5iW is de inbouw variant van de P5 familie en wordt standaard met zowel een witte als zwarte grille geleverd en heeft vanzelfsprekend ook de identieke klank als de P5 en de P5V. De luidspreker heeft een inbouwdiepte van nog geen 10cm dus erg makkelijk te installeren en perfect in te zetten als surround/height luidsprekers in een Dolby Atmos, DTS-X of Auro3D opstelling.

Tags: , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *