NAS

NAS

Oftewel Network Attached Storage device, simpel gezegd een apparaat met 1 of meerdere harde schijven aan een netwerk gekoppeld om zo voor een ieder aanwezig in dat netwerk bestanden te kunnen opslaan, gebruiken. Alle video’s, muziek en foto’s maar ook andere bestanden staan dan verzameld op 1 centrale┬áplek. Deze multimedia bestanden zijn dan voor iedereen in het netwerk te gebruiken op een smartphone | tablet | PC/Mac maar ook op SmartTV’s en multimediaspelers (vanzelfsprekend is dit ook te beveiligen).

Home Cinema multimedia streamen

Home_Cinema_3D_audioEen NAS is ideaal in die situatie waarbij je veel of veel grote media bestanden hebt staan zoals bijvoorbeeld je eigen BluRay collectie geript met de originele Dolby, DTS of zelfs Dolby Atmos, DTS:X of Auro3D audio sporen daarop en die je vervolgens via een mediaspeler op je netwerk (bedraad) wilt afspelen. Een goed voorbeeld voor zo’n mediaspeler is een Intel Nuc pc met Openelec Kodi installatie.

Home Cinema cloud maken

NASVerder is de NAS ook handig om te gebruiken voor backups of je eigen multimedia cloud te maken. Op deze manier kun je overal bij je multimedia bestanden komen en deze bekijken/beluisteren. QNAP is een van deze fabrikanten die zo’n oplossing aanbieden en voor smartphones en tablets ook APP’s hebben om overal deze media te kunnen bekijken/beluisteren.

Tags: ,