Auro 3D Home Cinema ervaring

Auto 3D ® is een revolutionaire 3D-audiotechniek die de luisteraar omringt van levensecht geluid. Met Auro 3D ervaart de luisteraar voor het eerst het geluid dat zowel rondom als boven de luisteraar wordt weergegeven.

Auro3D_trinnov-home_cinemaAuto 3D® is een product van Auro Technologies (opgericht in 2010), ontstaan uit de Galaxy Studios, een wereldwijd bekende postproductie studio in het Belgische Mol. Wilfried van Baelen (CEO en oprichter Galaxy Studios & Auro Technologies) is in 2005 begonnen met de ontwikkeling van het Auro 3D® concept. Mede dankzij een team van hooggekwalificeerde ingenieurs kon in 2006 het Auro 3D® concept gepresenteerd worden aan de Audio Engineering Society in Parijs en San Fransisco. Na 5 jaar van ontwikkeling is Auro 3D® een van de nieuwe 3D standaarden voor cinema en home theater.

De meeste nieuwe home cinema receivers en 3D audio processors ondersteunen inmiddels Auro 3D. Dolby Atmos werd als eerste geaccepteerd als 3D audio standaard in de meeste home cinema receivers maar nu kunnen we genieten van beide 3D audio formaten.

Maar de strijd rond 3D-geluid wordt niet in de woonkamer maar in de bioscoop uitgevochten. Voor zowel Dolby Atmos als Auro Technologies liggen daar de grote inkomsten. Om de bioscoop Dolby Atmos certified te maken heb je een nieuwe processor nodig en dat brengt geldt op. Zoals VHS (ja dat is lang geleden..) het won van de andere twee formaten zullen we ook hier weer afwachten. Echter heeft het verleden wel aangetoond dat we voor thuis prima met twee standaarden overweg kunnen : Dolby en DTS dus wie weet kunnen we straks genieten van 3 standaarden.

Hoewel de luidspreker opstelling bij de standaarden anders zijn hebben ze bij Procella een goede mix gevonden om toch van alle drie de standaarden te kunnen genieten. Meer weten? neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Tags: , ,